skip to Main Content
22760237 lenestorgaard78@gmail.com

Det nye liv

Teater Hvide Rum ønsker at være med til at kickstarte en åben dialog om det, at man ikke altid kun er opfyldt af lykke efter at være blevet forælder, og at man kan blive så syg, at man skal have hjælp til at komme sig. Det Nye Liv er en teatermonolog om fødselsdepression og efterfødselsreaktion. I Danmark er det op mod hver 10. forælder, der rammes (info fra Psykologer i Danmark).

I øjeblikket fundraiser vi til at færdiggøre manuskriptet til Det Nye Liv, som baseres på en tidligere blog af samme navn.

Tekstuddrag fra bloggen Det Nye Liv:

”Prøv at fortælle os dit fulde navn”. Det gør jeg, og så begynder de at skære.

Herfra husker jeg mest, at jeg skiftevis er bange for at dø og føler mig i chok, men også forsøger at smile med, når nogen prøver at berolige mig.

Jeg har fået meget medicin, men jeg husker det som, at min søn tages ud, og at jeg under operationen er midt i et angstanfald.

Jeg vender det hvide ud af øjnene og ryster, før de syr mig sammen.

Jeg kan høre en baby græde, mærke min kærestes begejstring, men samtidig hans bekymring for mig.

Jeg husker ikke rækkefølgen på, hvad der skete hvornår, men jeg råber: don´t give him to me, he can´t see me like this!…

”Du er jo så stærk og god til at række ud efter hjælp. Vent du lige 8 uger, så er de værste hormoner ude af kroppen!”.

Jeg var nødt til at spise en sovepille for at bryde cirklen og falde i søvn. Jeg vågnede med et chok hver gang, jeg lige var faldet i søvn, da jeg troede, min store efterfødselsmave trykkede på mine organer, og da min hals snørede sig sammen – hver gang troede jeg, jeg blev kvalt.

At sove var lig med døden. Jeg så og hørte ting, der ikke var der. Jeg sov et kvarters tid om natten i en uges tid. ”Du virker ikke syg, selvom du scorer højt på fødselsdepressionstesten”.

Efter et halvt år kom jeg med i en efterfødselsgruppe og skiftede sundhedsplejerske. Jeg skulle have lyttet til min læge. Hun havde endda tilbudt mig henvisning til en psykiater en uges tid efter kejsersnittet.

Holdet bag:

Instruktør: Adam Brix
Manuskriptforfatter: Gaia Jørgensen
Skuespiller og producent: Lene Storgaard

Tak til

Efterfødselsgruppen
Mødregruppen
Sundhedsplejerske – Annibet
Coach Lisette Rasmussen
Fit Barsel – Mehrnoush
Jordemor og terapeut Susanne Rose Brønnum
Kejserinderne
Jordemor Anne Ruby
En God Familiestart – Sabina og Louise
Alle der støttede i en hård tid

Back To Top