skip to Main Content
22760237 lenestorgaard78@gmail.com
teater hvide rum forestillingen drengen, lyset og rummet
Drengen, Lyset og Rummet

Teater HVIDE RUM spillede ”Drengen, Lyset og Rummet, work in progress” på Bådteatret den 28. og 29. juli kl. 20.00.

Teater Hvide Rum havde en uge i alt på Bådteatret til at improvisere scener frem til vores kommende forestilling ”Drengen, Lyset og Rummet”. – dvs. en ikke-færdig forestilling, men indblik i arbejdet – som en del af processen hen imod den færdige forestilling, som der endnu ikke er fastlagt dato for.

Med ”Drengen, lyset og rummet” sætter vi fokus på seksuelle overgreb på børn og unge, fordi vi ønsker at være med til at bryde tabuet omkring et emne, der er så forfærdeligt, at de fleste ikke tør tale om det. Børn og unge er bange for at fortælle det, de er eller har været udsat for, og de voksne omkring dem ser ikke nødvendigvis tegnene på overgreb.

Lisbeth Zornig Andersen bakker op om vores forestilling. Hun er forfatter, foredragsholder, mønsterbryder og debatskaber og har selv været udsat for overgreb. Huset Zornig har bl.a. udgivet bøger og afholder foredrag om seksuelle overgreb på børn og unge, forebyggelse heraf og senfølger.

Beskrivelse:

En sen efterårsaften samler Ingrid en dreng op i udkanten af en skov. Han er beskidt, kold, sulten og i chok. Han kan ikke huske meget, og det han husker kommer i billeder og er næsten for utroligt til at være sandt.

Hans fortællinger giver udtryk for at han har været bortført af rumvæsener og måske endda været udsat for overgreb og operationer foretaget i rummet. Vi følger ham i hans vågne tilstand, såvel som i hans drømme, alt imens Ingrid våger over ham.

I drømmesekvenser gennemlever han at blive ramt af lys og samlet vægtløst op for at svæve hjælpeløst mod et rumskib. Grebet af drengens historie ringer Ingrid til politiet, og det bliver klart, at drengen er forsvundet fra sit hjem for 3 hele dage siden, mere end 150 km derfra, og hans bekymrede far kører straks mod Ingrids hjem, hvor han nu befinder sig.

Alt i mens faren hastigt nærmer sig, bliver drengens historie mere omfattende og et nyt billede begynder at tegne sig.

Holdet bag:

Instruktør og dramatiker: Adam Brix
Skuespiller og teaterleder:
Lene Storgaard
Skuespiller:
Simon Hilmoine
Bygger, scenograf og musiker:
Ronald Nielsen
Dukkefører og effekter:
Alex Lehman
Illustrator:
Troels Øhman
Lysdesigner- og tekniker:
Andreas Holmgaard
Producent:
Thomas J. M. R. Bæhring

Tak til:

Frank Corsaro.
Lisbeth Zornig.
Bådteatret.
Hele holdet bag forestillingen.

Back To Top